Upratujeme nielen počas Dňa Zeme

22.04.2013 Prešov

V rámci Dňa Zeme a jarného upratovania pripomíname občanom mesta Prešov službu, ktorú zabezpečujú TSmP, a.s. Ide o zber separovane zbieraných zložiek komunálneho odpadu, nebezpečných odpadov a ostatného odpadu prostredníctvom zberných dvorov, ktoré sú na území mesta Prešov.

Zberný dvor TSmP, a.s. , ul. Bajkalská 33, Prešov (koniec sídliska III, oproti Veterinárnej nemocnici), tel. č. : 051/77 117 08

Zberný dvor TSmP, a.s. , ul. Jesenná 3, Prešov (odbočka zo sídliska Šváby smerom na Delňu), tel. č. : 051/77 321 69, 051/77 329 20

Prevádzková doba Zberných dvorov TSmP, a.s.
Január - December
Pondelok – Sobota: 8.00 – 18.00

V tomto období však v meste stoja aj veľkoobjemové kontajnery na odpad ako nábytok, koberce, matrace či sanita. Najbližšie budú tieto kontajnery umiestnené na Sídlisku III a na sídlisku Sekčov. V teréne sú však aj pracovníci malých obecných služieb, ktorých je viac ako 90 a už od začiatku apríla upratujú celé mesto. Ak ste pre túto Zem už niečo urobili a upratali ste prostredie, kde bývate, s odprataním nazbieraných kôp vám pomôže vedúci oddelenia verejnoprospešných činností martin.olejar@presov.sk. Stačí, ak ho kontaktujete.
Odpad však môžete vyviesť aj na zberný dvor. Na Zberných dvoroch TSmP, a.s. môžu obyvatelia s trvalým pobytom na území mesta Prešov bezplatne odovzdať komodity: sklo, papier, plasty, viacvrstvové kombinované materiály, kovové obaly či trávu a konáre. Taktiež môžu na zberné dvory vyviesť aj nebezpečný alebo stavebný odpad, pneumatiky, penový polystyrén či textil a knihy.

Obyvatelia mesta Prešov môžu textil a knihy odovzdať v rámci zberného dvora na ulici Bajkalská 33 v čase od 8.00 do 18.00 hod. , pondelok až sobota. Nepotrebný, no pritom ďalej použiteľný textil je pracovníkmi TSmP, a.s. roztriedený a ponúkaný záujemcom. Tak isto je to aj v prípade starých kníh. Tento tovar si je každú stredu v čase od 8.00 - 14.00 hod. možné prísť vybrať do areálu TSmP, a.s. na ulici Bajkalská 33.
 
 
 Jana Jurčišinová, Mgr.
 

Vyberte región